30
Nov

Influencer of the Week #4: Elna Dahlstrand

Varje vecka bjuder vi in en influencer att ta över vår Instagramkonto för att visa på vilket material de kan erbjuda och vilken bredd av expertis våra kreatörer sitter på. Den här veckan bjuder Elna Dahlstrand på cykelglädje för hela slanten på @contenttogo på Instagram!

Elna Dahlstrand

Du skriver något så ovanligt som en cykelblogg – hur kommer det sig?
Den korta storyn är att jag älskar min sport, och att jag älskar att skriva – båda är saker jag måste göra för att må bra och den kombon blev en blogg. Vill man kan man ju dessutom nischa in bloggen till en gren inom cykelsporten eftersom jag främst tränar och tävlar i MTB. Bloggen är liksom en produkt av allt mitt cyklande, mitt tävlande, mitt tränande och all annan träning som hör till för att hålla sig stark och skadefri och allt det där är ju det jag tycker är roligt att skriva om och jag är så himla glad att jag kan inspirera andra cyklister runt om i Sverige.

Hur mycket tid och energi lägger du på att skapa innehåll till din blogg varje vecka?
Det varierar och beror ofta på hur hårt jag tränar. I min prioritetsordning kommer alltid träningen först, och hårda veckor kanske jag inte orkar lägga mer än en halvtimme om dagen, men jag försöker få ut ett inlägg om dagen. Jag bloggar mer under mina lätta träningsveckor, då finns det lite mer tid och energi och då lägger jag gärna ett par timmar på att göra ett riktigt fint inlägg, försöka få till extra bra bilder och göra lite samarbeten och skapa lite inlägg jag kan peta ut när jag har mindre tid.

Sedan kan man ju säga att jag lägger indirekt tid på bloggen när jag tränar eftersom det är då jag hårdtestar cyklar, material, träningskläder och samlar ihop erfarenheter, intryck, minnen och stories att dela med mig av på bloggen. Och förstås – på de lite lugnare passen: försöka ta en och annan bild i skarpt läge.

Elna

Vad tycker du om CTG’s idé om att influencers är de bästa innehållskreatörerna?
Det är en smart idé, och den gör mig liksom lite varm i hjärtat. Allt jobb, all passion, all kreativitet och all tankekraft som läggs ned på bloggar inom olika områden, det gör mig så glad att värdet i det lyfts fram. Jag tycker att utvecklingen med influencers som marknadsförare just nu är spännande, inte minst för egen del – när blogg blir business kan jag ju jobba med det jag älskar allra mest: cykel, cykelprylar, material och träning ur olika perspektiv.

Var kommer du cykla i vinter?
Just nu kör jag mängder med distansträning på cykelcross på vägarna hemomkring Huskvarna, Jönköping och Gränna – vackra vägar genom Småland. Så fort nästa års mountainbike landar kommer jag att sticka ut och köra stig i skogen. Jag gillar vintercykling och den 28 december kommer jag köra runt Vättern med ett gäng andra cyklister. Håll tummen för att vi inte får snöstorm då!

Besök Elnas blogg här!

FAKTA

Namn: Elna Dahlstrand
Bor: Alboga mellan Huskvarna och Gränna
Expertis: Cykel, MTB
Kan leverera: Bilder och artiklar om cykelsporten generellt och MTB specifikt med fokus på cyklar och natur.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *